Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Sherlock (2010- )



Κάνω ένα διάλειμμα από τις Αμερικάνικες σειρές για να περάσω στο BBC και στην Βρετανική αυτή μίνι σειρά.
Τρία συν τρία αυτοτελή επεισόδια σε δύο σεζόν που προβλήθηκαν καλοκαίρι του '10 και φέτος μετά την πρωτοχρονιά. Στην ουσία είναι έξι τηλεταινίες αφού η διάρκεια σε κάθε μία είναι 90 λεπτά.


Οι ιστορίες του Sherlock Holmes είναι γνωστές βασίζονται στον χαρακτήρα που δημιούργησε στα βιβλία του ο Conan Doyle με την διαφορά ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια μοντέρνα εκδοχή .
Ο Sherlock στις μέρες μας λοιπόν με το κινητό του , τη βοήθεια της τεχνολογίας, τους υπολογιστές αλλά και με τις σταθερές αξίες όπως ο φίλος - συνεργάτης Dr John Watson,
η σπιτονοικοκυρά του και βέβαια το κοφτερό παρατηρητικό του μυαλό.
Η εξυπνάδα του Sherlock , οι ατάκες του , οι εμμονές του συνθέτουν έναν φρέσκο λίγο nerd χαρακτήρα που σε κάποιες περιπτώσεις 
όταν τα κωμικά του στοιχειά ξεπερνούν την όποια δραματουργική εξέλιξη μου φέρνουν στο μυαλό τον Sheldon του Bing Bang Theory (πέρα από την ομοιότητα στο όνομα).



Παρακολούθησα και με κράτησαν σε μεγάλο ενδιαφέρον και οι έξι αυτές ιστορίες και η τελευταία μάλιστα 2χ3 ήταν κάτι περισσότερο από εξαιρετική.

Μετά την προβολή αυτού του επεισοδίου έχει ξεκινήσει μεγάλη κουβέντα για το τι θα σκαρφιστούν οι σεναριογράφοι για να δικαιολογήσουν αυτά που είδαμε στο τέλος του .
Στο επόμενο που μάλλον θα πάει κοντά στα Χριστούγεννα του '12 θα ξέρουμε. Ίδωμεν....

Φρέσκια ματιά λοιπόν σε ένα γνωστό θέμα αλλά άριστα φερόμενο στα δεδομένα του σήμερα. Δυνατό σημείο της σειράς είναι το χιούμορ της αν και δεν έχουμε να κάνουμε με κωμική σειρά.

Άλλωστε οι Άγγλοι σε αυτό το πεδίο ήταν ανέκαθεν πολύ μπροστά.


Ο Benedict Cumberbatch ως Sherlock,κλασική Εγγλεζόφατσα, με ρόλους την τελευταία διετία στο War Horse,Tinker tailor soldier spy είναι από τα πολύ ανερχόμενα ονόματα του μεγάλου νησιού.

η αξιολόγησή μου .: 8,7 /10
imdb .: 9,1 /10

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου