Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Game Of Thrones (2011- ) season 1


Η HBO τα κατάφερε πάλι. Μόλις πέρυσι βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα το Game of Thrones και μετά από 12 επεισόδια και μια καταπληκτική πρώτη σεζόν είναι the talk of the town, of every town to be honest.


Η σειρά βασίζεται σε μια σειρά βιβλίων του George Martin που πρωτοκυκλοφόρησαν το 1996.

Δεν ξέρω αν η σειρά είναι πιστή μεταφορά ή όχι του βιβλίου, ο τύπος πάντως είχε δημιουργήσει μέσα από τα βιβλία του έναν καινούργιο κόσμο, νέες ηπείρους, νέες φυλές ακόμα και καινούργιες λεκτικές διαλέκτους
ένα νέο φανταστικό σύμπαν δηλαδή. 


Τα κουστούμια , τα σκηνικά κλπ είναι λες και χρονικά η σειρά τοποθετείτε στον Μεσαίωνα αλλά δεν.
Το στόρι έχει να κάνει με την μάχη και τις έριδες μεταξύ ισχυρών  οικογενειών για τι άλλο, την εξουσία. Το παιχνίδι του θρόνου παίζεται με όλους τους κανόνες που ανέκαθεν παίζονταν όλα τα παιχνίδια της εξουσίας. Δηλαδή με κανέναν. No rules.
Επακόλουθο φυσιολογικά είναι να βλέπουμε κάθε λογής μηχανορραφίες,  εκβιασμούς, πρόσκαιρες συνθηκολογήσεις, αιματοβαμμένες μάχες , συμμαχίες που αλλάζουν εύκολα, σεξ κοκ.


Φυσικά οι γυναίκες έχουν τον ρόλο τους σε αυτή την σειρά , πως θα μπορούσαν να λείπουν από τα παιχνίδια εξουσίας αυτές που είναι άλλωστε και η αιτία για την ύπαρξή τους.


Η πρώτη σεζόν είχε αρκετούς χαρακτήρες ολοκληρωμένους και ενδιαφέροντες .
Ο Eddard Stark έμοιαζε να είναι ο κεντρικός χαρακτήρας της σειράς αλλά φυσικά και εδώ λάθος κάναμε.
Σε μια σειρά που τίποτα δεν είναι σαν ότι είχαμε δει και συνηθίσει ως τώρα , η ανατροπή είναι ο κανόνας.
Εκεί που ταυτίζεσαι με κάποιον χαρακτήρα μπορεί να σου αφήσει χρόνους πολύ εύκολα.
Τα γυρίσματα έχουν γίνει στη Σκωτία , το φυσικό περιβάλλον που βλέπουμε είναι μαγικό , τρομερά τοπία αλλά και τα εφέ εκεί που χρειάζονται σου κόβουν την ανάσα.
Καλό το παραμύθι σου αλλά δεν έχει δράκο θα μου πεις.
Μα φυσικά έχει , αν δεν κάνω λάθος στο τελευταίο επεισόδιο είχαμε τα γεννητούρια και η Daenerys στην επόμενη σεζόν δεν θα είναι απροστάτευτη τώρα που ο Khal Drogo πήγε να βρει τους προγόνους του.
Μια χρυσή σφαίρα και άλλα 11 βραβεία συνολικά ως τώρα μόνο για την πρώτη σεζόν !!!

Για τον β' αντρικό ρόλο το Εμμυ πήγε στον Peter Dinklage o οποίος έχει τον ρόλο του πιο ενδιαφέρον χαρακτήρα του νάνου Tyrion Lannister.


Η δεύτερη σεζόν αναμένεται σε λίγες ημέρες 1 Απριλίου 2012.


Πρωταπριλιά λοιπόν η επιστροφή για τον δεύτερο κύκλο και παρά τα ωραία ψέματα που μας πασάρει αυτή η σειρά αυτό είναι αλήθεια.


η αξιολόγηση μου 9.5 /10


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου