Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Californication (2007- )



Η εν λόγω σειρά του Showtime διανύει τον 5ο κύκλο της , 12 επεισοδιάκια σε κάθε σεζόν (σκάρτο μισάωρο το καθένα), 8,4 μέσος όρος στο IMDB και με δημιουργό κάποιον Tom Kapinos (ελληνικές ρίζες?)

Πρωταγωνιστής ο x-files David Duchovny με γαρνιτούρα πολλές , μα πάρα πολλές γυναίκες.

Το στόρι πολύ απλό , ένας συγγραφέας παντρεμένος - χωρισμένος με μια κόρη (άκρως αντιπαθητική παρεμπιπτόντως) παρά το γεγονός ότι είναι άκρως ερωτευμένος με τη εν διαστάσει γυναίκα του βρίσκει χρόνο να πηδάει ότι κινείται και να πίνει ότι πίνεται. Α , και να γράφει και κάνα βιβλίο για να δικαιολογείται και η οικονομική του άνεση αλλά και ο τίτλος του νοβελίστα.

Οι σεναριογράφοι έχουν διαβάσει πάρα πολύ Μπουκόφσκι και τις ιστορίες του , ίσως να μην έχουν διαβάσει και τίποτε άλλο και πασπαλίζοντας αυτές τις ιστορίες με λίγο Cosmopolitan προκύπτει ο ήρωας μας Χανκ Μούντυ.

Αυτός είναι και το ατού της σειράς, ένας κλεμμένος χαρακτήρας του Μπουκόφσκι δηλαδή που ω τι σύμπτωση και εκείνος στα περισσότερα βιβλία του τον ήρωά του τον ονόμαζε Χανκ.

 Ο cool τύπος που έχει κάποιες στοιχειώδης βασικές αρχές αλλά και πολύ ανοιχτό μυαλό σε ότι αφορά το σεξ και τα γενικότερα ταμπού, κυκλοφορεί στα πέριξ του L.A. με μια porsche cabrio και οι γυναίκες υποκύπτουν με χαρακτηριστική ευκολία.

Είναι λίγο κατεστραμμένος , του πάνε λίγο στραβά τα πράγματα αλλά κατά βάθος είναι το θύμα και 
συνηθίζει να πνίγει τον πόνο του σε ένα μπουκάλι ουίσκι με συνοδεία τσιγαριλίκι και όποια γκομενίτσα έπεσε στον δρόμο του εκείνη τη μέρα σαν γαρνιτούρα.
Στους υπόλοιπους χαρακτήρες της σειράς συναντάμε  έναν ατζέντη φίλο του Χανκ, τον Ράνταλ, ανωμαλιάρη και έκφυλο παντρεμένο με μια επίσης ιδίων αρχών σύζυγο
την Μάρσι.

 Γενικότερα , φυσιολογικό δύσκολα συναντάς.

Αν έβλεπε τη σειρά η Σαπφώ Νοταρά θα φώναζε το γνωστό Σόδομα και Γόμορραααα αφού οι υπερβολές όχι απλά δεν λείπουν αλλά είναι στον στάνταρ εξοπλισμό κάθε επεισοδιού.

Εντύπωση μου είχε κάνει από την αρχή ότι ο Duchovny ανταπεξέρχεται αξιοπρεπέστατα σε αυτό τον χαρακτήρα. 

Όχι ότι χρειάζονται και ιδιαίτερες απαιτήσεις αλλά δεν του το 'χα ότι η κάποτε clean  φάτσα του ντετέκτιβ των X files  θα  μεταμορφωνόταν με τόση άνεση σε έναν cool τύπο με τα χαρακτηριστικά που ανέφερα πριν

Το Californication δεν διεκδικεί δάφνες ποιοτικής τηλεόρασης.

Είναι μια σειρά - χαβαλέ βλέπεται ευχάριστα , έχει ωραίες γκόμενες και καλές ατάκες ενίοτε.

Δεν είναι να το παίρνει κανείς στα σοβαρά αφού κατά βάση ούτε καν η ίδια σειρά δεν παίρνει τον εαυτό της στα σοβαρά.


Ο 5ος κύκλος τελειώνει στην Αμερική την επόμενη εβδομάδα και νομίζω ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να το "κλείσουν" κάπου εδώ.

Η αξιολογησή μου . 76/100
Αξίζει να δει κανείς έστω και έναν κύκλο επεισοδίων.




 .




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου