Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Breaking Bad (2008- )


Το Breaking bad μέχρι τώρα μετρά 4 seasons, 54 επεισόδια,
αρκετά βραβεία και μια 5η σεζόν που ανακοινώθηκε και θα προβληθεί τον χειμώνα του 2012.


Με βαθμολογία στο imdb 9,4/10 !!! η παραγωγή αυτή της Amc έχει δημιουργό τον Vince Gilligan και πρώτο βιολί πρωταγωνιστή τον Bryan Cranston που για δυο συνεχόμενες χρονιές κέρδισε με την ερμηνεία του το Emmy για καλύτερο αντρικό ρόλο σε δραματική σειρά.

Η σειρά εστιάζει στον Walter White, ένας φιλήσυχος μεσήλικας οικογενειάρχης
που από τη στιγμή που ανακαλύπτει ότι πάσχει από καρκίνο αναθεωρεί τα πάντα.

Όσα πίστευε ως εκείνη τη στιγμή τελούν υπό αμφισβήτηση. Οι ισχυροί ηθικοί φραγμοί που είχε δεν υπάρχουν πια.
Αρχίζει σιγά σιγά να μεταλλάσσεται σε κάποιον άλλο άνθρωπο ή μήπως βγαίνει στην επιφάνεια ο πραγματικός του εαυτός απαλλαγμένος από τα ταμπού και από όλες τις συμβάσεις που καταρρίπτονται από το γεγονός ότι η ζωή του έχει πια ημερομηνία λήξης.


Εδώ είναι και το "ζουμί" σε αυτή τη σειρά.
Πέρα βέβαια από το γεγονός ότι όλα χτίζονται πάνω σε ένα στόρι που η περιπέτεια, η δράση , η αγωνία δεν λείπουν καθόλου όλα ανάγονται στον χαρακτήρα του Walter και στον τρόπο που πια αντιδρά σε σχέση με
το πως θα αντιδρούσε πριν.


Ο επικείμενος θάνατος του δεν τον σκοτώνει ,αλλά τον 
αναζωογονεί. Σαν ένας νέος άνθρωπος να έχει γεννηθεί και 
να μοιάζει ακόμα και στον ίδιο του τον εαυτό πολύ περισσότερο ενδιαφέρον από ότι ο προηγούμενος , αυτός που έχει πια αφήσει πίσω ανεξάρτητα από την πορεία της υγείας του στην ουσία έχει πια πεθάνει.




Οι διάλογοι και τα storylines είναι καλογραμμένα και πειστικά , οι δεύτεροι ρόλοι προεξέχοντος του συνεργάτη του Jesse Pickman έχουν πολύ ενδιαφέρον, οι κακοί αφήνουν το στίγμα τους αλλά πολλές φορές στη σειρά τα όρια του καλού και του κακού δεν είναι τόσο ευδιάκριτα.


Εν κατακλείδι το Breaking Bad αποτελεί ένα μικρό αριστούργημα και σίγουρα μία από τις πέντε καλύτερες τηλεοπτικές σειρές των τελευταίων χρόνων.


Η αξιολόγηση μου . 96/100
must see as soonest possible.!!!



3 σχόλια:

  1. ωραίο το άρθρο σου φίλε (αν και έχει κάποια μικρά λαθάκια. π.χ ο Βryan Cranston έχει κερδίσει 3 συνεχόμενα ΈΜΜΥ για καλύτερο αντρικό ρόλο σε δραματική σειρά και όχι 2, επίσης έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής 46 επεισόδια - το imdb προσθέτει και τα 8 επεισόδια τις 5ης season- κατά τα άλλα πάρα πολύ ωραίο το άρθρο σου.

    αυτό είναι το blog μου για την σειρά checkare to
    http://breakingbad-greek.blogspot.com/

    Facebook:http://www.facebook.com/BreakingBad.Greece (η σελίδα μας στο Facebook) έχω προσθέσει το blog σου στα φιλικά blog μου αν θέλεις ανταπέδωσε και εσύ. ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είσαι μπρεικινμπαντολόγος λοιπόν. Oκ δεκτές οι μικροδιορθώσεις with thanks

    ΑπάντησηΔιαγραφή