Κυριακή 8 Απριλίου 2012

Οι σειρές που "έκοψα" (Raylan's cut) part A

'Εχω παρακολουθήσει κατά καιρούς διάφορες τηλεοπτικές σειρές που μετά από ένα ή περισσότερα επεισόδια για διαφορετικούς λόγους "έφαγαν" Χ και τις άφησα στην τύχη τους.
Ας κάνω μία σύνοψη

Nip Tuck (2003 -    ) imdb 7.9

Δύο τύποι είναι πλαστικοί χειρουργοί και εκμεταλλεύονται την σύγχρονη ματαιοδοξία των γυναικών για καλύτερα βυζιά και κώλους . Είδα πέντε επεισόδια πιο πολύ με το ενδιαφέρον που θα έβλεπα ένα ντοκιμαντέρ του National Geographic .
 H σειρά απευθύνεται σε γυναικείο κοινό. Χ

True Blood (2008 -     ) imdb 8.1

Υπάρχουν ταινίες και σειρές με ένδειξη άνω των 18 .                    Ένα επεισόδιο είδα του True Blood (και αυτό λόγω HBO) και κατάλαβα ότι καλό είναι να μπαίνει σε κάποιες περιπτώσεις και η ένδειξη για κάτω των 18.
 Μετά έβαλα να δω τον Dracula του Coppola.

The Mentalist (2008 -       )  imdb 8.0

Αποτυχημένο μέντιουμ , συνεργάζεται με την αστυνομία και εξυχνιάζει φόνους. Mπλιαx. Η μακράν χειρότερη και πιο αντιπαθητική φάτσα σε πρωταγωνιστικό ρόλο τηλ.σειράς ανήκει σε αυτόν τον τύπο.
 Η δε σειρά αφελέστατη. Χ. 

Csi Miami (2003 -      ) imdn 7.4

O David Caruso είναι και ο μοναδικός λόγος που παρακολούθησα δύο - τρία επεισόδια.                          Κατά τα άλλα η σειρά που έγινε franchise (csi new york, csi crime incestigation etc) είναι τίγκα στα κλισέ και αυτή η αποτελεσματικότητα της Αμερικανικής αστυνομίας να εξυχνιάζει τα πάντα σε ένα 45λεπτο επεισόδιο απλά δεν αντέχεται. 

Fringe (2008 -    )    imdb 8.5

Υπάρχουν πολλοί που το βλέπουν φανατικά, είναι λένε το X-Files της εποχής , είναι και παραγωγή του JJ Abrams (lost) .                                                                     Οκ για να δούμε είπα και μετά από 7-8 επεισόδια i rest my case.                                                            Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες να μην σου ταιριάζουν κάποια πρόσωπα, εδώ η κοπελίτσα που παίζει την ξανθιά πράκτορα δεν πείθει και το σενάριο που ακροβατεί από το φανταστικό στο πολύ παραμύθι  δεν με κράτησε.

Lost (2004 - 2010)  imdb 8.4

Το Lost είναι μια τελείως διαφορετική περίπτωση.     Αν τελείωνε στον 3ο κύκλο θα έβαζα ένα 9άρι και θα υποκλινόμουν. Επειδή όμως η επιτυχία της σειράς ήταν απίστευτα μεγάλη ο JJ Abrams και οι σεναριογράφοι του ΄το ξεχείλωσαν όσο δεν πάει.                                    Το παράτησα κάπου στον 4ο κύκλο με μεγαλύτερη ευκολία από όταν κάποιος παρατά μια γκόμενα με την οποία κάποτε ήταν τρελά ερωτευμένος.


έπεται συνέχεια...

















3 σχόλια:

  1. συμφωνώ απόλυτα για το Lost όντως το ξεχείλωσαν εγώ προσωπικά το παράτησα κάπου στο τέλος της 3ης season(αν και κάποια στιγμή θα το τελειώσω), ποτέ δεν ήμουν ο μεγαλύτερος φαν του Lost.

    To Nip/Tuck το αδικείς πιστεύω καθώς υπάρχουν μερικές καταπληκτικές season (για τα δεδομένα της σειράς πάντα) αλλά και κάποιες season σκέτη τσόντα ..., το παράτησα κάπου στην 5η season

    Για το Τrue Blood τι να πω είναι αυτή την στιγμή το χειρότερο πράγμα που παίζεται στην Αμερική (αν δεις την 4η season θα αηδιάσεις από το αποτέλεσμα) αλλά θα δω και την 5η γιατί επιστρέφει ο αγαπημένος μου χαρακτήρας της σειράς, στην ουσία το βλέπω για να δω πόσο χειρότερο μπορεί να γίνει

    Συμφωνώ 101% για τα CSI, δεν έχω μπορέσει να δω ούτε ένα επεισόδιο ολόκληρο(το πιο πολύ που άντεξα ήταν 7-8 λεπτά), εγώ θα προσθέσω πως υποβαθμίζει την νοημοσύνη του τηλεθεατή επίσης

    Έχοντας δει την 1η season του Μentalist (την είδα μόνο και μόνο για να καταλάβω γιατί κάνει τόσο μεγάλη επιτυχία και πάλι δεν κατάλαβα) και αυτό όπως και το CSI υποβαθμίζει την νοημοσύνη του τηλεθεατή, όσο για τον πρωταγωνιστή ένας τύπος πριν λίγες μέρες μου είπε πως είναι ο καλύτερος χαρακτήρας αυτή την στιγμή στην ΤV xaxaxa

    Tώρα το Fringe θα το δω μόλις τελειώσω το 24 (σε περίπου 1,5 μήνα) μετά θα κρίνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κάθε ένας ανάλογα με την κουλτούρα του , κρίνει διαφορετικά . Μπορεί να είναι Θεός για κάποιον ο τύπος στο Μένταλιστ ή ακόμα και ο Μάρκος Λεζές. Δεν έχουμε δικαίωμα όμως να κατηγορούμε κανένα για τα γούστα του. Αν όλοι θέλαμε τα ίδια πράγματα , η ζωή θα ήταν πολύ βαρετή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to Fringe einai foberi seira , krima p dn sou arese i ekseliksei einai monadiki

    ΑπάντησηΔιαγραφή