Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Luck (2011-2012)


Η καλύτερη σειρά που ξεκίνησε φέτος ήταν το Luck αλλά το όνομα του έκρυβε και μια ειρωνεία αφού κόπηκε στην πρώτη σεζόν με μόλις εννιά επεισόδια.

 Ο επίσημος λόγος κατά την εταιρεία παραγωγής HBO ήταν ο θάνατος τριών αλόγων κατά τα γυρίσματα και οι καταγγελίες των φιλοζωικών οργανώσεων στην Αμερική.

Στην πραγματικότητα , τα νούμερα τηλεθέασης και η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν αυτή που περίμενε το κανάλι για μια τόσο ακριβή παραγωγή και οι καταγγελίες μάλλον της ήρθαν βολικές.

Μπορεί το συγκεκριμένο κανάλι (HBO) να έχει μεταφέρει τον κινηματογράφο στην τηλεόραση με σειρές που έχουν και καλλιτεχνική αξία όπως (Sopranos, Wire, Six feet Under, Game of Thrones και πολλά άλλα) αλλά έχει "κόψει" και σειρές για εμπορικούς λόγους που κάποιοι δεν θα το συγχωρήσουν ποτέ (Carnivale , Deadwood, Luck).

 
Στο Luck είχαμε συνεργασία κορυφής σε επίπεδο δημιουργίας αφού συντελεστές του ήταν ο βραβευμένος με Οσκαρ κινηματογραφικός σκηνοθέτης Michael Mann (Heat,Insider etc) και ο David Milch δημιουργός του Deadwood εκτός των άλλων.


Στην παραγωγή αλλά και πρωταγωνιστής ο Dustin Hoffman.

Σε κύριους ρόλους ο Nick Nolte και ο Dennis Farina (σε ρόλο Έλληνα).


 

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από έναν ιππόδρομο , τον τζόγο , τους ανθρώπους του και τις ζωές τους.

Από την παρέα των αλογομούρηδων τζογαδόρων, τους εκπαιδευτές αλόγων , τους αναβάτες, τους ατζέντηδες μέχρι τον επίδοξο αγοραστή επενδυτή σε αυτή την επιχείρηση που λέγεται ιππόδρομος.
 
Δεν χρειάζεται να έχει κανείς καμία επαφή με αυτό το χώρο , η σειρά περιγράφει τους χαρακτήρες όλων όσων εμπλέκονται τόσο ολοκληρωμένα που σε βάζει στο κλίμα για τα καλά. Αληθινοί πρωταγωνιστές όμως είναι τα άλογα.


H παραγωγή, η φωτογραφία, οι ερμηνείες, όλα είναι κινηματογραφικά.

 
Το intro song είναι ένα κομμάτι των Massive Attack και μαζί με τους τίτλους αποτελούν την καλύτερη εισαγωγή που είχε ποτέ τηλεοπτική σειρά. Το ακούω ξανά και ξανά..




η αξιολόγηση μου.: 9/10

4 σχόλια:

  1. απλά καλή σειρά κατά την γνώμη μου, όντως πολύ καλές ερμηνείες, αλλά εγώ πιστεύω πως ο Dustin Hoffman δεν αξίζει να πάρει ΕΜΜΥ για αυτή την ερμηνεία του (κάποιος άλλος το αξίζει περισσότερο) αλλά θα του το δώσουν λόγω ονόματος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μου λέει τίποτα το εμμυ είτε το πάρει ή όχι.
    Η σειρά μην ξεχνάς ότι πρόλαβε να κάνει μόνο 9 επεισόδια κατά συνέπεια δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα αν εξελισόταν σε μετριότητα ή αν θα απογειωνόταν.
    Η "μαγιά" που μας έδωσε η 1η σεζόν όμως και οι συντελεστές της παραγωγής με κάνουν να πιστεύω ότι το δεύτερο σενάριο συγκέντρωνε τις περισσότερες πιθανότητες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Δεν μου λέει τίποτα το εμμυ είτε το πάρει ή όχι." και στον Hoffman λογικά τίποτα δεν θα σημαίνει αν το πάρει, απλά το είπα για να κριτικάρω τα βραβεία όχι τον ίδιο:)
      "δεν μπορούμε να ξέρουμε με βεβαιότητα αν εξελισόταν σε μετριότητα ή αν θα απογειωνόταν." αυτό είναι σίγουρο, αλλά δεν θα μάθουμε ποτέ, συμφωνώ και εγώ ότι μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι καλό.

      Πάντως οι δικοί μου καλύτεροι τίτλοι αρχής είναι του "Boss"

      Υ.Γ "Βοss" έχεις δει ?

      Διαγραφή
  3. όχι δεν έχω δει το Boss άλλωστε Boss είναι μόνο ο Springsteen :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή