Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Hell on wheels (2011 - )

To Hell on Wheels ξεκίνησε φέτος , ολοκλήρωσε μία σεζόν 12 επεισοδίων και αναμένεται η δεύτερη.

Παραγωγή της AMC , τυπικό γουέστερν με πολύ καλή ανταπόκριση στον κόσμο ως τώρα (8,1 IMDB).


H ιστορία διαδραματίζεται σε έναν καταυλισμό που έχει δημιουργηθεί για τις ανάγκες όσων δουλεύουν στο σιδηρόδρομο.
Όπως και στο Deadwood έτσι και εδώ βλέπουμε ετερόκλητους  χαρακτήρες , τυχοδιώκτες , πόρνες , διεφθαρμένους πολιτικούς , στυγνούς επιχειρηματίες , έγχρωμους που μόλις κέρδισαν την ελευθερία τους από τον εμφύλιο.


Όλοι συνυπάρχουν σε μια πόλη που δημιουργείται from the scratch με διαφορετικούς στόχους για τον καθένα.


Ο ήρωας της σειράς είναι ένας περιπλανώμενος Νότιος που ψάχνει να βρει τους υπαίτιους για τη δολοφονία της γυναίκας του μετά το τέλος του εμφυλίου.


Έρχεται στην πόλη αναλαμβάνει βασικό ρόλο στο σιδηρόδρομο και φυσικά συγκρούεται με τους πάντες.


Το μεγάλο ατού της σειράς είναι ότι μπορεί και καταφέρνει να μεταφέρει με ακρίβεια την εποχή στην οποία διαδραματίζεται αλλά και τα storylines που χτίζονται σιγά σιγά έχουν ενδιαφέρον.



Δεν ξέρω αν το είδος του western είναι πια της μόδας ή όχι (probably not) αλλά είναι πραγματικά εξαιρετικά ενδιαφέρον να παρατηρείς πως και από τι είδους ανθρώπους φτιάχτηκε μια χώρα η οποία σήμερα έχει τις τύχες του κόσμου.

 Τις συνθήκες , τις συνδιαλλαγές, τα κίνητρα όλων αυτών που συμμετείχαν στην κατάκτηση της Δύσης.


Και γίνεται πιο ενδιαφέρον όταν αναλογιστείς ότι όλα αυτά που βλέπεις δεν συνέβησαν πριν πεντακόσια χρόνια αλλά μόλις έναν αιώνα πίσω σχεδόν.



Με το Deadwood είχα μπει για τα καλά σε αυτό το κλίμα , το Hell on wheels είναι άξιος συνεχιστής των ρεαλιστικών ιστοριών του wild wild west... 

η αξιολόγηση μου (9/10)

2 σχόλια:

  1. Tόσο καλή είναι πια αυτό το hell on wheels?Aν και δεν μου αρέσουν τα western, παντού λένε τρομερά λόγια για την σειρά και την έχω βάλει στα υπόψιν για αργότερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή